fit20@work opent bij Heerema Fabrication Group

fit20@work vind je al bij verschillende multinationals en grote Nederlandse bedrijven. Vanaf november ook bij Heerema Fabrication Group in Zwijndrecht.

Het fit houden van personeel is één van de grote uitdagingen van het Nederlandse bedrijfsleven. De kosten gemoeid met ziekteverzuim zijn hoog. De beroepsbevolking vergrijst en zonder actief beleid om gezondheid en vitaliteit te stimuleren zullen die kosten alleen maar toenemen.

Grote bedrijven hebben vaak een fitnessruimte of sponsoren het lidmaatschap van een sportschool. De fitnessruimte wordt zelden optimaal gebruikt en slechts een klein percentage van het personeel maakt gebruik van dergelijke fitness faciliteiten. De mensen die er het meeste baat bij zouden hebben zien er vaak het meeste tegenop.

fit20@work biedt een laagdrempelige en zeer effectieve training die meetbaar opmerkelijke gezondheidseffecten heeft. Ook op het ziekteverzuim. De training is kort, persoonlijk, op afspraak en omkleden is niet nodig. Zo is het makkelijk in te plannen en vol te houden. Dit is een duurzame oplossing die personeel haalbaar fit en gezond kan maken.

Heerema Fabrication Group is een groot bedrijf dat off-shore faciliteiten ontwerpt en bouwt. Wereldwijd werken er zo’n 2000 medewerkers. De medewerkers in Zwijndrecht kunnen vanaf nu fit worden in 20 minuten per week.

“Het mooie van fit20 is dat ze voor zowel kantoorpersoneel als de zware beroepen in onze organisatie een passend en effectief trainingsprogramma hebben. Het maakt niet uit of je duo-trainingsmaatje sterker is of niet, iedereen kan tegelijk getraind worden”, vertelt Koos-Jan van Brouwershaven, CEO bij Heerema Fabrication Group. “Gezonde werknemers zijn voor ons belangrijk. Fysieke kracht zorgt niet alleen voor minder klachten, ook mentaal worden onze werknemers met fit20 sterker en gezonder.”

Van Brouwershaven is enthousiast over de trainingen bij Heerema: “Die 20 minuten trainen geven je een ongelooflijk prettig gevoel, bijna hetzelfde gevoel van voldoening dat ik heb na een uur hardlopen. Ik heb weinig tijd om te sporten en een studio zo vlak bij op onze werf van HFG is dan ideaal.”